Hockeyslutspelet flyttar hem igen!

9 januari

|

Nyhetskategorier: Pressrum, SBS Radio och SBS TV.

Elitseriehockeyns slutspel är hemma igen! SBS TV har förvärvat sändningsrättigheterna till vårens dramatiska slutuppgörelse hela vägen fram till de svenska mästarna lyfter segerbucklan. Detta står klart efter ett avtal med TV4-Gruppen.

Elitseriens slutspel är sedan tidigare en välbekant och het höjdpunkt i SBS TV för sportälskarna. Under åren 2007-2010 visades den svenska högstaligans play off-matcher i Kanal 5 och Kanal 9 med stor framgång – både tittarmässigt och för intresset för ligan och sporten.

När Kanal 5 år 2010 lät undersökningsföretaget GfK fråga svenska folket vilken svensk liga man helst följde framför tv:n eller från läktaren, vann hockeyns elitserie klart (41%) före fotbollsallsvenskan (36%) och bandyns elitserie (7%).

Övertagandet av de exklusiva fri tv-rättigheterna till elitserieslutspelet 2013, vässar SBS TV:s fullmatade erbjudande ytterligare.

- Jag kan med glädje bekräfta att ett avtal om elitseriens slutspel nu är klart. Förvärvet är en fantastiskt fin pusselbit i den offensiva tillväxtstrategi som vi lagt för SBS TV och SBS Media Group, säger Jonas Sjögren, vd för SBS Media Group Sverige.

Calle Jansson, kanaldirektör för SBS TV:

- Hockeyslutspelet har definitivt kommit hem igen. Vi har köpt en fantastisk rättighet och vi ska naturligtvis paketera sändningarna så att vi maximerar upplevelsen och lyfter fram allt vi och svenska folket älskar med elitserie-ishockey.

- Vi är glada över att kunna sätta ett likhetstecken mellan landets största sporthändelser och SBS TV. Under 2013 har vi nu förmånen att visa både det svenska fotbollslandslagets väg till VM i Rio och Elitseriens slutspel i hockey – det är mäktigt.

Fri tv-rättigheterna till hockeyslutspelet ger SBS TV exklusivitet till visningarna av finalspelet, ”first pick” på semifinalmatcherna 4-7, samt ”second pick” på kvartsfinalerna samt semifinalmatcherna 1-3. Övriga matcher visas av C More.

Ytterligare detaljer runt sändningarna meddelas längre fram.

För ytterligare information vänligen kontakta Dan Panas, Presschef för SBS TV, Tel: 0701865290, e-post: dan.panas@sbstv.se.