Kanal 5 sänder Sverige-Norge

23 januari

|

Nyhetskategorier: Pressrum, SBS Radio och SBS TV.

Nu är det klart att Kanal 5 sänder vänskapsmatchen mot Norge den 14 augusti. Egil ”Drillo” Olsens defensiv möter Hamréns gladfotboll för första gången.

En hel fotbollsvärld höjde Zlatan till skyarna efter fyra mål mot England i höstas, i synnerhet den sanslösa cykelsparken. Samtliga bedömare var eniga om att det var en bedrift som saknade motstycke – men inte ”Drillo”.

”Keepern var ju inte där, då är det inte så svårt” var hans omdöme om målet som fick engelska kommentatorer att vilja storma in på planen och kyssa Zlatan.

Nu kan han få äta upp det. Den 14 augusti är det avspark på Friends Arena, och matchen sänds på Kanal 5.

”Vänskapsmatchen mot Norge innehåller allt en vänskapsmatch ska innehålla: en klassisk rivalitet mitt under brinnande VM-kval. Vi är glada över att kunna bjuda svenska folket på vad som mycket väl kan bli en klassisk norsk-svensk batalj” säger Calle Jansson, kanaldirektör på SBS TV.

Sedan tidigare är det klart att Kanal 5 sänder fyra av Sveriges VM-kvalmatcher inför VM i Brasilien 2014. De fyra matcherna är:

Sverige-Irland                                                           22 mars

Irland-Sverige                                                           6 september

Kazakstan-Sverige                                                  10 september

Sverige-Österrike                                                    11 oktober

Kontroversielle Egil ”Drillo” Olsen återvände som norsk tränare 2009, men har inte lyckats upprepa succén från det sena 1990-talet. Norge har inte kvalificerat sig till ett större mästerskap sedan EM 2000 (då med tränaren Nils Johan Semb).

Sverige har inte mött Norge sedan 2005, då Norge vann med 3-2. Det här blir första gången Sverige möter Norge under ”Drillos” ledning sedan han återvände som förbundskapten.

Sverige har mött Norge 105 gånger. Första gången var 1908, då Sverige vann med hela 11-3. Totalt leder Sverige med 59-24.

För ytterligare information vänligen kontakta Kalle Dixelius, SBS TV, Tel: 0701865241, e-post: kalle.dixelius@sbstv.se.