Roger och Titti klara för NRJ!

9 januari

|

Nyhetskategorier: Pressrum, SBS Radio och SBS TV.

Supervärvningen är ett faktum. Roger Nordin och Titti Schultz lämnar MTG Radio och tar över morgonsändningarna på NRJ.
- Roger och Titti är stora, begåvade och generösa profiler som byggt en riktigt härlig och stark relation med lyssnarna. De blir hörnstenar i ett snabbt växande NRJ som i år tagit klivet in i 22 regioner, säger Richard Mazeret, VD för NRJ i Skandinavien.

Två av svensk radios allra största ess är nu klara för NRJ. MorronZoo-paret har genom åren haft en fantastisk dragningskraft på både de stora lyssnarskarorna och de tunga radiopriserna.

Roger Nordin, 36, är en ärrad veteran som började sända närradio redan som 13-åring. Han har varit en profil på Rix FM ända sedan starten 1994, och tio år senare utsågs Roger till årets radiopersonlighet vid den stora årliga Radiogalan.

Titti Schultz, 40, tog hem samma pris året därpå. Precis som Roger är hon en folkkär och rutinerad liveradioprofil som dessutom var med om att dra igång MorgonZoo 1998 – då tillsammans med Gert Fylking och Roger Nordin.

På sin nya NRJ-adress kommer de fortsätta utveckla sin egensinniga och sköna relation med landets morgonlyssnare i 22 regioner runt om i landet. Något startdatum för sändningarna är ännu inte klart – men suget att komma igång i den nya omgivningen är förstås stort.

- Vi vet att de är laddade som attan och ser fram emot att bygga upp ett nytt morgonprogram på NRJ. Vi kan lova att dagens fans kommer att känna igen sig – men det kommer också en del sköna överraskningar som vi kommer berätta mer om längre fram, säger Jakob Gravestam, marknadsdirektör för SBS Radio, som sedan 1 januari har ett tätt samarbete med NRJ-nätverket.

Europas största radiokanal växer så det knakar 2013. Det nya samarbetsavtalet med SBS Radio öppnar dörren för en offensiv satsning – inte minst regionalt. NRJ går från att bara sända i storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö, till att täcka 22 regioner runt om i landet och når därmed 69% av svenskarna. På 10 av orterna, Blekinge, Bohuslän, Dalarna, Gotland, Halland, Hälsingland, Skaraborg, Kalmar, Västra Småland och i Örnsköldsvik ersätter NRJ, MTG Radios Rix FM.

 

 NRJ ingår dessutom i SBS Radios stora onlinesatsning Radio Play.

- Vi rivstartar verkligen radioåret 2013. NRJ och SBS Radio har tillsammans det klart bästa och starkaste erbjudandet till både publik och reklamköpare på alla plattformar. Och vi kommer naturligtvis, som alltid, med stor entusiasm, fortsätta utveckla både innehåll och affär under året, säger Richard Mazeret, VD för NRJ i Skandinavien.

Vill du veta mer? Hör gärna av dig!

Håkan Morland, programdirektör SBS Radio: 08-450 33 82 eller hakan.morland@sbsradio.se

Richard Mazeret, VD NRJ Skandinavien: 070-872 52 10 eller richard.mazeret@nrj.se